Demperwol (uitlaat) vervangen

demperwol vervangen scooter
Scooter uitlaat

De demperwol is een belangrijk onderdeel van uitlaten met een demper. Zonder demperwol maakt de scooter enorm veel geluid. Demperwol verliest zijn werking naarmate deze verslijt. Versleten demperwol geeft een schel en vervelend geluid.

Het vervangen van demperwol is een simpel klusje wat iedereen thuis in zijn of haar garage of tuin kan uitvoeren. Op deze pagina vind je een video waarin het uitgebreid wordt uitgelegd en voorgedaan.

(video binnenkort online)

Zelf demperwol vervangen

Om zelf demperwol te vervangen hoef je de uitlaat niet te demonteren. Door de moertjes van de uitlaatdemper te demonteren kun je de demper zo van de uitlaat loshalen en de demperbehuizing in een draaiende beweging eraf schuiven. Je ziet nu de oude demperwol zitten. Als deze al lang niet vervangen is, is het waarschijnlijk hard, zwart en verkoold. Haal de oude demperwol eruit.

Let op: draag altijd handschoenen bij het vervangen van de wol. Vermijd direct contact met de huid en wrijf het zeker niet in je ogen.

Knip de nieuwe demperwol op maat en rol deze om het midden van de demper. Knip eventueel een stuk eraf als het te veel is. Als de nieuwe demperwol tot het randje van de demper zit, kun je de behuizing er weer overheen schuiven. Plaats eventueel een nieuwe demperpakking, monteer de moertjes terug op de demper en de demper op de uitlaat, en je bent klaar! Het demperwol van de scooter is vervangen.

Je zult merken dat het geluid van de scooter nu minder schel is en een stuk aangenamer klinkt. De buren zijn er vast ook blij mee 😉

Demperwol kopen

Demperwol is gewoon verkrijgbaar op Bol.com: Bestel demperwol direct op Bol.com