Carburateur Afstellen

Het afstellen van de carburateur is van essentieel belang voor een goedlopend motorblok. In de carburateur wordt de benzine gemengd met lucht. Een mengsel met te veel of te weinig benzine in verhouding tot de lucht zorgt voor een slechte verbranding, waardoor de scooter niet goed zal lopen.

Wat is afstellen?

Door de carburateur af te stellen kun je ervoor zorgen dat de lucht/benzine verhouding optimaal is. Daarnaast kun je het stationaire toerental en de gasreactie ermee beïnvloeden. Op deze pagina lees je hoe het afstellen van een scooter carburateur precies eraan toe gaat. Ook lees je hoe je dit gemakkelijk zelf kunt doen. Tot slot vind je op deze pagina een video waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe jij zelf een carburateur kunt afstellen.

Zelf de carburateur afstellen

Je kunt verschillende onderdelen van de carburateur afstellen. Zodra de luchtfilter is gemonteerd kun je hiermee beginnen. Je kunt de scooter afstellen door middel van de gasnaald, sproeier en luchtschroef. Normaal gesproken wordt gewerkt met een combinatie van deze 3 om een optimaal resultaat te behalen.

Meer info over het afstellen van de carburateur binnenkort online.

Scooter afstellen – video

Hieronder vind je binnenkort een video waarin exact wordt uitgelegd hoe je een scooter kunt afstellen. Deze is momenteel nog niet beschikbaar.